Gaming

Naruto Council 3 | Nintendo DS

Naruto Council 3 | Nintendo DS

Normale prijs: € 44,99

Bij ons: € 11,99

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

Dit product is momenteel niet voorradig. Schrijft u zich in voor een voorraad notificatie en u ontvangt automatisch een email zodra het product weer op voorraad is.


Dit betreft een nieuw product, echter is de doos niet meer verzegeld. Daarom bieden we het voor een verlaagde prijs aan. (wettelijke fabrieksgarantie nog van toepassing)
Dit is de eerste Europese Naruto-spel voor een Nintendo-systeem dat gebaseerd is op de Naruto Shippuden-licentie. Het verhaal van het spel loopt parallel aan dat van de eerste dertig afleveringen van de populaire Naruto Shippuden-tekenfilmserie. Het begint als de leider van een nabij gelegen dorp wordt ontvoerd door de duistere Akatsuki-organisatie en Team Kakashi, een groep ninjas waar ook Naruto deel van uitmaakt, zich in de strijd mengt om de dorpelingen te beschermen. Om de speler het gevoel te geven dat hij werkelijk deel uitmaakt van het verhaal zijn in sommige delen van het spel de originele Japanse geluidsfragmenten uit de tekenfilmserie gebruikt. De personages zien er iets anders uit dan in de reguliere Naturo-serie aangezien de personages in de Shippuden-licentie een meer volwassen uiterlijk hebben. Elk personage heeft zijn eigen speciale aanvallen. Op basis van de uitdagingen die je verwacht tegen te komen, kun je voor elke stage kiezen welk personage je wilt besturen en ook welke personages hem of haar tijdens de missie moeten ondersteunen. Sommige personages kunnen je bijvoorbeeld helpen geheime gebieden te bereiken. Om je door de kleurrijke omgevingen te verplaatsen kun je allerlei speciale vaardigheden gebruiken, zoals bijvoorbeeld over water lopen, langs muren klimmen of teleporteren. Dit lukt echter alleen als je genoeg chakra-energie bezit. Elke stage eindigt met een eindbaasgevecht en je zult al je vermogens nodig hebben om de grote jongens te verslaan. Na afloop van een missie wordt je prestatie beoordeeld met een Ninja-rang die is gebaseerd op de hoeveelheid chakra- en levensenergie die je nog bezit en de hoeveelheid geld die je in de stage verzamelde. Naast het uitdagende avontuur voor een enkele speler, biedt Naruto Shippuden, Ninja Council 3 ook toegang tot een spannende spelvariant voor twee tot vier spelers. Via draadloze communicatie kunnen spelers direct tegen elkaar strijden, waarbij een speler dienstdoet als de gastheer die de stage en tijdslimiet voor elk gevecht kiest. Daarnaast is het mogelijk om via de Nintendo Wi-Fi Connection te strijden. Kies voor Free Battle om het op te nemen tegen een willekeurige onbekende speler, of registreer de vriendcode van iemand die je kent om tegen hem te strijden in een Friend Battle.


Recensie(s)Jelle moet vast en zeker gedacht hebben: ‘laat ik het doorzettingsvermogen van dit groentje bij de redactie eens testen. Ik heb hier de nieuwste game uit de Naruto-reeks liggen, dat zal een mooie opgave zijn (muhaha)!’ En zo geschiede het dat ik een vreselijk weekend tegemoet ging. Bloed, zweet en tranen kwamen er aan te pas om deze kwelling genaamd Naruto Shippuden: Ninja Council 3 te doorstaan.
Het begon allemaal wel leuk en aardig. Naruto keerde terug naar zijn geboortedorp en kreeg te horen dat hij in een soort van ninja-team terechtkwam. In een talrijk aantal missies wordt hij erop uitgestuurd om de zogenaamde slechte ninja’s in de pan te hakken. Tot zover zou het interessant kunnen zijn, ware het niet dat de vorderingen in het verhaal verteld worden door middel van zeer statische ‘tussenfilmpjes’ (een plaatje van de spreker plus wat tekst) en dat je al een kenner van de serie moet zijn om het te begrijpen. Ik als leek begreep geen bal van het verhaal, maar dat hoeft niets uit te maken. Zolang de actie maar goed is.

Iedereen voelt het vanzelfsprekend al aankomen: op dit punt begon mijn lijdensweg pas echt. Ieder level bestaat in essentie uit twee onderdelen: het eerste gedeelte bestaat uit wat platformen en simpele vijanden uitmoorden en het tweede gedeelte bevat een eindbaas. Voordat je op expeditie gaat, mag je eerst een team van drie man samenstellen. Dit heeft als gevolg dat je met één van hen speelt en dat de andere twee jou assisteren met een speciale aanval. Hier komt het eerste minpunt: de gehele game maakt gebruikt van de knoppen, maar alleen deze speciale aanvallen dienen met de touchscreen uitgevoerd te worden via minigames. Tijdens het spelen veroorzaakt dat nogal eens moeilijkheden en onlogische houdingen van vingers.

Dit minpunt valt echter in het niet vergeleken met het platformen en vechten zelf, de twee dingen waardoor ik pas echt aan het kruis genageld werd. In theorie is deze Naruto-game helemaal niet zo moeilijk, alleen gooit onder andere de hit detection flink veel roet in het eten. De hit detection bepaalt bijvoorbeeld wanneer je net niet meer op het randje staat of nog net wel geraakt wordt door die stekelpartij. Het is allemaal zo belabberd dat ik behoorlijke moeite had om levels door te spelen. Randen zijn zo onvoorspelbaar dat je soms wel naar beneden dondert en soms niet. Stekels kunnen onverwacht op een halve centimeter afstand nog steeds een flinke hap uit je levensbalk nemen. Vijanden kunnen af en toe nog zo dicht voor je neus staan, maar raken doe je ze niet.Wél voor de fansBen je fan van de serie, maar zie je door al de bomen het bos niet meer? Let op: in de enorme berg Naruto-games is een groot gedeelte van bedroevende kwaliteit. Hieronder staan vier edities die wél de moeite waard zijn: Naruto: Clash of Ninja Revolution 2 (Wii), Naruto: Ultimate Ninja Storm (PS3), Naruto 2: The Broken Bond (X360) en Naruto: Rise of a Ninja (X360).Daar komt nog bij dat het vrijwel onmogelijk is om meerdere acties achter elkaar uit te voeren. Spring, wacht, sla, wacht, doorlopen. Na iedere druk op de knop is er een korte vertraging, iets wat ‘lichtelijk’ vervelend is als je net bezig bent met een stel breekbare platformen en snel verder moet. Verder is het vechten, als je het goed doet, simpelweg één groot spervuur van speciale aanvallen. Tijdens een eindgevecht zit je dus eigenlijk constant minigames te spelen. Zucht, doet de game dan helemaal nergens iets goed?

Jawel. Nou ja, niet slechter dan gemiddeld. De omgevingen zijn bijvoorbeeld best leuk gedaan en de muzikale begeleiding is ook wel te pruimen (althans, zolang je niet te lang vastzit in hetzelfde level). Tevens kan de multiplayer nog voor wat plezier zorgen met vrienden, al is het wel vervelend dat ieder dan het spel moet hebben. Toch kan dit niet verbloemen dat de game op alle andere vlakken tekort schiet. Elk karakter beweegt en speelt bijvoorbeeld precies hetzelfde, oftewel: belabberd. Variatie lijkt een verboden woord te zijn voor de ontwikkelaar, want het verschil tussen vijanden is minimaal en dingen worden voortdurend herhaald. Conclusie: Bloed, zweet en tranen: meer hoef je eigenlijk niet te weten over deze game. Je moet wel een heel groot fan van de serie zijn om de aftiteling te halen. De weg erheen is één grote martelgang: een flink beroerde

Beschrijving

Details

Naruto Council 3